Vigseln

Vi har valt Djurö kyrka som plats för vår vigsel. Valet föll sig ganska naturligt då Johan spenderat högtider där under hela sin barndom och Zandra absolut ville gifta sig kyrkligt. Dessutom anser vi båda att platsen kyrkan ligger på bidrar till att göra kyrkan till en av Stockholms absolut vackraste. Djurö kyrka är en träkyrka byggd 1683, placerad precis där Stockholms skärgård tar start och båtarna letar sig ut på öppnare vatten.
 
Vigselakten startar 14.30 och håller på i cirka 45 minuter. 

Kyrkan rymmer cirka 150 personer. Detta betyder att vi under vigselakten nästan kommer att fylla kyrkan till bredden och att det finns risk att vissa kommer behöva stå. Vi önskar däför att att brudens familj sitter längst fram på vänster sida i kyrkan, följt av brudens släkt. På höger sida ser vi gärna att brudgummens familj sitter längst fram, följt av brudgummens släkt. Därefter är det fritt fram för brudparets vänner att fylla på.

Även om vi personligen inte hade haft något emot att få slutkyssen publicerad x100 på Facebook och Instagram, har Djurö församling särskilda önskemål om att gästerna inte fotograferar under själva vigselakten. Däremot är det helt okej att fotografera när brudparet går in och ut ur kyrkan. Vi kommer dock ha en fotograf på plats som är godkänd att fotografera under akten och vi kommer dessutom att filma hela spektaklet.
Sjävklart delar vi med oss av materialet efteråt till dem som är intresserade.

Strax efter vigselakten väntar transport till festplatsen.  


Ett bra exempel på vår kyrka!